Poniedziałek, 4 marca 2024

Zrób dziś wieczorem plażowe BBQ, nawet jeśli nie jesteś na piasku

24 sierpnia 2021

Jeśli istnieje hierarchia al fresco dining, może to wyglądać coś w stylu: piknik; ganek; taras; jezioro; rzeka; ocean. (Dla każdego coś innego, OK, OK!)

Niezależnie od tego, czy jesteś "plażowiczem", czy nie, jest coś magicznego w jedzeniu czegoś pięknego nad morzem. (Podobnie jak w przypadku tropikalnej muzyki i drinków, odpowiednie menu może wyczarować ocean, nawet jeśli nie jesteś nad morzem)! Weźcie ze sobą piłkę łopatkową i cornhole

, ludzie. Oto menu, którego pożądamy niezależnie od tego, czy jesteśmy na plaży, czy nie o tej porze roku.

1. Grillowane owoce morza z cytrynowym Aioli i Romesco

Półmisek wypełniony grillowanymi owocami morza z cytrynowym aioli i romanesco

unosi się w powietrzu, a ludzie zapominają o swoich tematach do rozmowy i podążają za tobą z niedowierzaniem. Jest to o wiele prostsze niż się wydaje - czas przygotowania to 25 minut, a czas gotowania to zaledwie osiem minut. Dwa sosy są wspaniałe z surowymi warzywami na boku. Skrobia, jeśli tego potrzebujesz, może być po prostu chipsami ziemniaczanymi z torebki (a te są świetne z aioli, too!).

2. Grillowane krewetki w cytrynie z czerwoną cebulą

"Wrzuć krewetki na barbie!" Cytrynowe grillowane krewetki z czerwoną cebulą

, to jest. Tak cywilizowany, jak to jest proste, krewetki idzie do marynaty spiżarni można zrobić w domu, przykryć i przynieść prawo do plaży. Pomyśl: oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek, płatki czerwonej papryki i sól. Dodaj cebulę i pietruszkę, jeśli je masz, i wcinaj.

3. Cytrusowa sałatka z czerwoną cebulą i migdałami Marcona

Nie ma nic złego w dniu lub dwóch z hot-dogami, ale usłyszysz westchnienie ulgi, jeśli przyniesiesz sałatkę. Zwłaszcza, jeśli nie jest to sałatka z makaronem. Cytrusowa sałatka z czerwoną cebulą i migdałami marcona mieni się jak zachód słońca na horyzoncie i jest idealnym partnerem dla owoców morza. Jeśli macie w tym sezonie obfite zbiory mięty, to jest to świetny sposób na jej wykorzystanie. (Resztę wrzuć do lemoniady lub sangrii

!).

4. Grillowane krewetki z cytrynowymi szaszłykami

Krewetki na szaszłykach są łatwe do zrobienia i jeszcze łatwiej się nimi dzielić. Spaceruj wokół ogniska z jedną w ręku; kochaj życie. Te grillowane szaszłyki z krewetek z cytryną zyskują na świeżym rozmarynie. Połóż je na dużym, kolorowym półmisku

na kocu na plaży, odejdź i patrz, jak znikają w ciągu kilku minut.

5. Grillowana cała Branzino

Wyciągnij koszyk do grillowania na plażowe ognisko! Grillowany cały branzino jest równie wspaniały, co bajeczny. Warto pamiętać, że gotowanie całych ryb jest łatwe, zwłaszcza jeśli sprzedawca ryb wykona pracę polegającą na oskrobaniu i oczyszczeniu branzino. Podawaj z grillowanym koprem włoskim i pomidorami winogronowymi

lub z czymkolwiek innym, co wszyscy przynieśli na nadmorski potluck.

6. Hiszpańska deska tapas

Zachowaj prostotę, głuptasie: Każdy rodzaj wędliny lub deski serów będzie mile widzianym widokiem na plaży, z dodatkową premią "Rozpakuj i podaj" dla czasu przygotowania. Ta hiszpańska deska tapas

jest piękna, wypełniona oliwkami marynowanymi w cytrusach, jamón serrano, chorizo, Manchego i dżemem figowym. Udekoruj ją tym, co masz pod ręką, jeśli chodzi o letnie owoce i oliwki.

7. Musująca cytrusowa sangria

Gwarantujemy, że nikt nie chce marudnego martini na plaży (może z wyjątkiem wujka Eda, który pije tylko martini, i to od 1955 roku). Więc myśl z rozmachem: koktajle w dużych ilościach mogą służyć całej załodze. Ta musująca sangria na bazie białego wina i Cointreau ma odpowiednią ilość owoców, wszystko zmieści się w jednym dużym dzbanku

, a do tego zrobisz ją z wyprzedzeniem, dzięki czemu alkohol i owoce będą miały czas, by się odpowiednio połączyć. Ahh. Nie ma nic lepszego niż to. plażabeach BBQbeach przepisyOutdoorOutdoor Dinner Partyoutdoor przepisyRecipe RoundupShrimp