Czwartek, 25 kwietnia 2024

5 porad z kuchni testowej dotyczących chrupiącej skóry z indyka

10 października 2022

Jak każdy ogromny projekt, przygotowanie do Święta Dziękczynienia może być zgiełkiem bez względu na to, jak go pokroisz. Łatwo jest zapomnieć o rzeczach, które mają dla ciebie największe znaczenie w ostatniej chwili. Całkowicie w porządku, jeśli tak to wygląda; zawsze możesz zamówić pizzę, jeśli wszystko się rozpadnie. (Ahem, tak długo jak jest wino lub yummy n/a drinki!) Ale po całej tej ciężkiej pracy, możesz być zirytowany sobą, jeśli zapomnisz o swoich najlepszych ulubionych rzeczach T Day. Dla nas, chrupiąca skóra indyka

zawsze robi tę listę.

Zwróciliśmy się do profesjonalistki w dziedzinie drobiu, Belle English, naszej dyrektorki kuchni testowej, z prośbą o jej najlepsze triki na chrupiącą skórę. (Powiedz to sześć razy szybko!) Przepis Belle na nigdy nie wysychającą pieczeń z indyka

jest już pięciogwiazdkowym hitem. Oto jej przemyślenia na ten temat:

1. Wysusz tego indyka!

Nie mówimy tu tylko o "poklepywaniu jednym ręcznikiem papierowym podczas oglądania Netflixa" na sucho. Mówimy o super-suchej. Suchej jak kość. Brytyjski humor. Wejdź tam z ręcznikami papierowymi lub czystym, suchym ręcznikiem kuchennym i wejdź pod skrzydła, pierś, nogi, uda, okolice szyi, wszystko. Nawet wewnątrz jamy ptaka, tak bardzo jak tylko możesz. To może być sprzeczne z intuicją, ponieważ chcemy, abyś później oblał go masłem, ale jak mówi Belle, "Wilgoć (czytaj: woda) jest wrogiem chrupkości!".

2. Zwłaszcza, jeśli był solony i płukany!

Czy słyszałeś nas tam na górze? Jeśli solone

i płukane indyka (i tak, należy zdecydowanie płukanie go, jeśli mokre lub suchej-brushed go, jak to może być inaczej zbyt słony) naprawdę trzeba dostać ptaka suche. Więc wyrzuć wszystkie nagromadzone płyny z procesu solenia, opłucz ją, może ustawić ją ostrożnie w durszlaku na kilka, spuścić wszelkie płyny z jamy klatki piersiowej, a następnie dostać się do suszenia.

3. Indyk w temperaturze pokojowej to twój przyjaciel

Na szczęście będziesz miał czas na całe to suszenie, bo przed ugotowaniem pozwalasz swojemu dużemu ptakowi dojść do temperatury pokojowej. Dlaczego? Jak mówi Belle, "w ten sposób skóra nie zaciekawi i nie rozerwie się, gdy uderzy w wysokie ciepło piekarnika". Może to zająć od 30 do 60 minut. Zdecydowanie nie wkładaj indyka do piekarnika z lodowatymi plastrami.

4. Go High

Dobrym posunięciem w przypadku prawie każdej dużej pieczeni ze skórą na wolnym ogniu jest rozpoczęcie jej na wysokim ogniu przed obniżeniem temperatury. Stwarza to kontrast między ciepłem a gorącem, który jest potrzebny, aby skóra natychmiast zaczęła się brązowić i chrupać. Mówimy 425 stopni przez 30 minut, a następnie obrócić go w dół do 325

. "To pomoże ci rozpocząć natychmiastowe brązowienie i chrupanie skóry", wyjaśnia Belle.

5. Butter Is Your Bff

Masło to twój kumpel, kolego: Używamy półtora kija w naszej ukochanej nigdy nie suchej receptury, a skóra na tej piękności jest nie z tego świata. Nie tylko nadziewasz go pod skórą, nad skórą i w każdą szczelinę, ale także smarujesz go dużo, co pół godziny, aż będzie gotowy. Rezultatem, ogólnie rzecz biorąc, jest ten rodzaj roztrzaskanej chrupiącej skóry, która będzie cię boleć, aby oglądać odpoczynek przez 20 minut. (Możesz to zrobić; to nadal będzie epickie po ptaku odpoczywa, który rzeczywiście powinien pozwolić mu zrobić

, aby redystrybuować soki ptaka).

Oto nasz pięciogwiazdkowy, nigdy nie wysychający przepis na indyka, przyjaciele!

test kuchnia poradyThanksgiving Turkeythanksgiving indyk przepisyThanksgiving indyk poradyTurkeyturkey przepisTurkey TipsWilliams Sonoma test kuchniaWilliams-Sonoma Test Kitchen