Piątek, 6 grudnia 2024
"Ahh, to pachnie tak dobrze."
Podczas świąt, aby wejść do sklepu Williams Sonoma jest być walnięty z niepowtarzalnym zapachem sezonu wakacyjnego: żurawina; cynamon; cytrusy; rozmaryn; wanilia.
Jak my to robimy?
Tęsknimy za "dawnymi czasami", kiedy to podczas świąt mogliśmy dzielić się z naszymi wspaniałymi klientami gorącym cydrem i próbkami miętowej kory. Ale nie straciliśmy kontaktu z tym świątecznym urokiem i chcemy, żebyście czuli się mile widziani, szczęśliwi i trochę nostalgiczni, kiedy do nas przychodzicie. Wejdź: garnek do gotowania na wolnym ogniu. Bez względu na to, czy przyrządzasz go w Le Creuset, Staub, Lodge czy w jednym z wielu innych naszych wspaniałych kuchenek holenderskich
, jest to tak proste, jak wrzucenie składników ze spiżarni do garnka z wodą, a następnie pozostawienie go na wolnym ogniu, podczas gdy Ty witasz się z przyjaciółmi. (Naprawdę. Pomyśl: ziarna pieprzu, laski cynamonu, cytryna, kawałek zimowej zieleni)! Garnek do gotowania na wolnym ogniu to uroczy element zapachowy, który możesz dodać, jeśli organizujesz happy hour, wymianę ciasteczek, prezentów lub inną uroczystą imprezę świąteczną.Mamy dwa przepisy, na które przysięgamy. Oto one. Wesołych świąt!
Dzięki temu łatwemu w przygotowaniu garnkowi do gotowania na wolnym ogniu, tej zimy powitasz gości w swoim domu pachnącym aromatem rozmarynu, wanilii i cytryny. Gdy składniki powoli rozgrzeją się na kuchence, zaczną uwalniać kombinację zapachów, które mogą przypominać Ci kojącą filiżankę herbaty lub kremowy, cytrynowy krem.
Czas przygotowania: 5 minutCzas gotowania
: Do 2
godzin3 gałązki rozmarynu1
cytryna, pokrojona w plasterki1
łyżeczka ekstraktu waniliowego Nielsen-Massey1
łyżeczka czarnego pieprzu8
filiżanek wody
W holenderskim piekarniku połącz rozmaryn, cytrynę, ekstrakt waniliowy i czarny pieprz. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Kontynuować gotowanie na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez okres do 2 godzin.
Wypełnij swój dom zachęcającymi aromatami zimowych owoców, przypraw i ziół dzięki temu świątecznemu garnkowi do gotowania na wolnym ogniu. Aby uzyskać dodatkowy, świąteczny efekt, dodaj do mieszanki małą gałązkę z choinki.
Czas przygotowania: 5 minutCzas gotowania
: Do 2 godzin
1 pomarańcza, pokrojona w plasterki½
filiżanki (4 oz./ 125 g) świeżych żurawin2
laski cynamonu½filiżanki
(4 oz./ 125 g) przypraw do mullinguSzczepka
rozmarynu lub z drzewka świątecznego8
filiżanek wody
W holenderskim piekarniku połącz plastry pomarańczy, żurawinę, laski cynamonu, przyprawy do mulenia i zioła. Przykryj wodą i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez maksymalnie 2 godziny.
Komentarze (0)