Środa, 12 lutego 2025
Green Smoothie Bowl
Smoothie bowls: Są pyszne, dobrze wyglądają i stanowią lepszy początek dnia niż ćwierć szklanki płatków, które właśnie wrzuciłeś do miski i nazwałeś "śniadaniem". (Oboje wiemy, że godzinę później byłeś głodny). Najlepsze z nich dostarczają równych proporcji białka, koloru, przeciwutleniaczy i konsystencji. Oto trzy wskazówki, jak ulepszyć swoje smoothie bowls, plus przepisy
, których potrzebujesz w swoim życiu.Blender o dużej mocy jest naprawdę jedynym sposobem, aby uzyskać ładne, gęste, podobne do lodów smoothie. (Mówimy o poziomie Vitamix, tutaj! W rzeczywistości istnieje jeden, który jest w sam raz na kilka misek smoothie). Jeśli jesz smoothie bowl usiany nierozdrobnionymi kawałkami daktyli, jagód czy czego tam jeszcze, to po prostu nie masz wystarczająco mocnego blendera. (Jest to miejsce, w którym mini robot kuchenny
, choć wspaniały, prawdopodobnie nie jest najlepszym wyborem).Wkładasz trochę dodatkowego wysiłku, aby zjeść prozdrowotne śniadanie, więc upewnij się, że Twoja baza jest w punkt. To nie jest miejsce na słodzone jogurty smakowe lub słodzone soki owocowe. Zamiast tego zastanów się nad nowym proszkiem proteinowym, dodaj nasiona chia lub sproszkowane siemię lniane. Wrzuć tyle jogurtu i proszków, ile uważasz, że będziesz chciał, dodaj ulubione mrożone owoce - banan prawie zawsze sprawia, że smakuje lepiej - i dodaj zieleninę oraz mleko kokosowe lub orzechowe, aby zakończyć. My lubimy szpinak, aby uzyskać klimat blitz-and-you-can-barely-taste-it, ale jarmuż też ma niezłego kopa.
Zabaw się w tworzenie dodatków z owoców i granoli. Zastanów się, jak kolory i smaki będą ze sobą współgrać. Nasiona granatu dodadzą smaku i nieoczekiwanej chrupkości. Plasterki kiwi wyglądają pięknie, podobnie jak połówki passiflory z bogatym miąższem, ułożone na wierzchu. Nie zapomnij o konsystencji: granola, nasiona lnu, nasiona chia, posiekane orzechy i nasiona granatu dodadzą ostatecznego szlifu.
Oto kilka z naszych ulubionych przepisów na smoothie bowl
.Czyż nie jest urocza
? Jogurt grecki i mrożone owoce z kiwi, truskawkami, rodzynkami, nasionami chia i granolą to idealne połączenie jedwabistości i konsystencji. To coś w sam raz na koniec sezonu truskawkowego.Kiedy banany na twoim blacie zaczynają robić się zbyt dojrzałe, obierz je, wrzuć do plastikowej torebki i włóż do zamrażarki, abyś zawsze miał pod ręką kilka sztuk do przygotowania tego super kremowego smoothie bowl
. Kolejnym cudownym dodatkiem są nasiona chia, które łączą w sobie mleko migdałowe i kokosowe, dając olśniewający efekt. Uwielbiamy kontrast pomiędzy puszystą śliwką a wyskakującymi na wierzchu borówkami.Naprawdę dobry blender łamie teksturę zielonych liści, bez potu, więc szpinak lub jarmuż staje się prawie niewidoczny na kubkach smakowych. To bardziej idea zieleni niż sałatkowe doświadczenie, które znasz z lunchu. Ten zielony smoothie bowl
zawiera mleko migdałowe i syrop klonowy. Dzięki nim zielenina nie jest już tak ostra. Prażone płatki kokosowe i pestki dyni są dokładnie tymi dodatkami, o których nie wiedziałeś, że są Ci potrzebne.Kiedy znajdziesz swoją wymarzoną miskę, będziesz ją znał. Ta miseczka z acai w rubinowym kolorze, z jagodami i kokosem
, z pewnością będzie pretendentem. Acai (wymawiane jako aa-sah-ee) ma smak podobny do malin i granatów, ale z wyraźnie ziemistą, niemal kakaową nutą. Puree jest często dostępne w dziale mrożonek w supermarketach, a w połączeniu ze świeżymi jagodami i opiekanymi płatkami kokosowymi stanowi piękną folię.
Komentarze (0)