Czwartek, 28 marca 2024

Top Chef Gregory Gourdet ma 2 szybkie porady dla profesjonalistów, o których nie chcesz zapomnieć

24 sierpnia 2021

Pochodzący z Portland w Oregonie szef kuchni Gregory Gourdet jest bardzo radosnym kucharzem, którego można oglądać w akcji. Jego nowa książka kucharska " Everyone's Table: Global Recipes for Modern Health

właśnie wylądował, z 200 zdrowo-centrycznych i superfood zorientowanych receptur obejmujących gamę. Ma wegetariańskie i wegańskie przepisy, steki, sosy, dipy, zupy i desery, wśród wielu innych opcji. Zdobądź książkę!

Uwielbialiśmy obserwować Gregory 'ego (członka naszego Kolektywu Szefów Kuchni) w jego domowej kuchni, jak przygotowuje jeżynowe clafoutis i koreańskie steki z żeberek z ban chan

. Jeśli przegapiłeś wirtualną klasę, oto kilka wskazówek, które wyciągnęliśmy od tego geniusza Top Chef.

1. Rozważmy olej z awokado

Kiedy Gregory był gotowy, aby usmażyć wspaniały stek z oka żebra na swojej zaufanej patelni Anolon, nie sięgnął po olej rzepakowy ani rzepakowy. "Pochodzą one z wysoko przetworzonych preparatów" - przypomniał nam, a ich produkcja często wiąże się z "tonami chemikaliów". Zamiast tego, chwycił za olej z awokado. "Uwielbiam olej z awokado. To jeden z najzdrowszych tłuszczów." Generalnie nieprzetworzony, olej z awokado to "dosłownie miąższ awokado wyciskany, aż wyjdzie z niego ten piękny olej. Jest on właściwie nierafinowany i superzdrowy". Gregory uwielbia jego wysoki punkt dymienia (520 stopni

!) i to, że "jest świetny do smażenia". "To wspaniały tłuszcz", mówi. "Jeden z moich ulubionych."

2. Chwyć nieprzywierającą patelnię do deserów!

Clafoutis to jeden z najprostszych deserów, którego przygotowanie zajmuje często zaledwie trzy do czterech minut. Często widzi się go w żeliwnym naczyniu, jak powyżej, choć. Gregory był bardzo zadowolony ze swojej patelni Anolon X nonstick, która nadaje się do piekarnika do 500 stopni. "Nieczęsto sięgamy po patelnię z powłoką nieprzywierającą, aby przygotować desery" - mówi. Jednak po przetestowaniu przepisu na clafoutis w żeliwnej patelni oraz Anolon

X, powiedział, że widzi "100% różnicy". Wychodzi lepsze i o wiele łatwiejsze. Teraz przysięgam na tę patelnię dla tego deseru".

Dzięki, Gregory!

Sprawdź nową książkę kucharską Gregory'ego!

Analon Xavocado oilChefs' CollectiveclafoutisGregory GourdetNonstick PansSteakTop ChefWilliams-Sonoma Chefs' Collective