Poniedziałek, 4 marca 2024

To nie musi być suchy styczeń, żebyś chciał pić te bezalkoholowe koktajle

20 lutego 2022

Drynuary jest tutaj, więc dlaczego jesteśmy torturowania z wami z tym koktajlu zdjęcie?

Ponieważ to nie jest koktajl, oto dlaczego. Jest to bezalkoholowy "eliksir" wzorowany na naszej najpopularniejszej kokosowo-limonkowej margaricie. Nie ma w nim ani kropli alkoholu i jest tylko dla Ciebie. Niezależnie od tego, czy kochasz słowo "mocktail", czy go nienawidzisz, mamy przepisy bezalkoholowe, które sprawią, że ten sezon będzie jeszcze bardziej zachwycający, a my będziemy hygge

w domu.

1. Bezalkoholowy tonik z imbirem, kurkumą i cytryną

Ile chcesz dać jakiemuś podejrzanemu barmanowi 14 dolarów za ten piękny bezalkoholowy tonik z imbirem, kurkumą i cytryną

? Nie ma potrzeby; to pestka, którą można zrobić w domu. Jeśli lubisz gin lub cytrusowe koktajle, to jest to ten, aby dać sobie przerwę od alkoholu. Jeśli już jesteś nie-boozer lub jesteś miłośnikiem lemoniady, będzie to miły riff na swoim go-to. Nie ma tu żadnych wymyślnych syropów: tylko sok z cytryny, świeży imbir, kurkuma, miód oraz odrobina pieprzu i soli. Dodaj plasterki cytryny i seltzer; to jest N/A spritz, którego nie wiedziałeś, że potrzebujesz w swoim życiu.

2. Sour Blossom

Grove 42, bezalkoholowy "spirytus" Seedlip z destylowanych składników roślinnych i ekstraktów ze skórki pomarańczy i mandarynki, krwawej pomarańczy, imbiru i trawy cytrynowej, jest kluczem do sukcesu tego napoju N/A. Jest on wspaniałą podstawą przepisu na koktajl Sour Blossom

firmy Seedlip. Jego przygotowanie jest tak proste, jak zmieszanie soków z krwistej pomarańczy i cytryny oraz prostego syropu z bazą spirytusową. I spójrzcie, jakie to eleganckie.

3. Ginger Fizz z zielonego jabłka

W niektórych porach roku musimy wyczarować wiosnę, lato i jesień. Te smaki łączą się w naszym Green Apple Ginger Fizz, który błyszczy dzięki chrupiącym jabłkom Granny Smith, kupnemu gingerale i domowej roboty syropowi imbirowemu oraz dużej ilości lodu. To proste w przygotowaniu, super orzeźwiające, a dodatek pikantnego imbiru z pewnością zaostrzy apetyt. Możesz nawet ustawić duży dzbanek

, więc jeśli organizujesz przyjęcie, goście będą mogli sami sobie pomóc.

4. Ruby Spice Highball

Jasne, jest uroczy w czasie świąt, ale granat i żurawina nie powinny być ograniczone do tego okresu. Są zbyt smaczne. Ruby Spice Highball jest oszałamiający: Zamrożone kostki soku z granatu i żurawiny tkwią w szklance obok zwykłych kostek lodu. (Napój nazywa się highball, ale można użyć szklanki typu Old Fashioned, jak pokazano tutaj) . Napój łączy herbatę chai i bezalkoholowy musujący francuski cydr jabłkowy. Lekki, jasny i wesoły, jest cudowny z dekoracją z jagód (na szpikulcu do koktajli z ananasa

!) i plasterkiem cytryny.

5. Grzany Cydr z Przyprawami

Niektóre z tych mocktaili otwierają oczy, tak jak jagodowy numer powyżej. Inne są kojące i mówią: "przyciągnij krzesło i zostań na chwilę". Grzany cydr z przyprawami zajmuje tę drugą kategorię. Nie bez powodu jest to klasyk, ludzie. Bez względu na to, czy używasz lasek cynamonu, goździków, ziela angielskiego czy kombinacji wszystkich trzech, my będziemy trzymać się ukochanych, pięciogwiazdkowych przypraw

do grzańca, które nasz założyciel wymyślił 50 lat temu. Niektóre rzeczy nie wychodzą z mody.

6. Miętowe Ginger Ale

Imbir jest stosowany jako środek łagodzący dolegliwości żołądkowe niemal od czasów starożytności. Choć jego właściwości żołądkowo-jelitowe wciąż pozostają lekką tajemnicą, można bezpiecznie powiedzieć, że chcielibyśmy otrzymać szklankę miętowego Ginger Ale

po wejściu do każdego domu, o każdej porze. Jest miętowe, jest cukrowe, jest imbirowe, a jeśli ktoś na twoim spotkaniu naprawdę ma ochotę na mocny napój, może dodać odrobinę bourbonu i będzie szczęśliwy jak małż. (Bourbon i imbir to klasyk barów dla nurków nie bez powodu!)

7. Chile Hot Toddy

Zajadasz się dużym, pięknym duszonym mięsem na kolację? Rozważcie digestif po posiłku, taki jak ten Chile Hot Toddy

. Jest to herbata z korzenia mniszka lekarskiego, plasterki cytryny i krwistej pomarańczy, laski cynamonu i cztery tajskie chili, a wszystko to zaparzone w wodzie, a następnie doprawione dużą ilością świeżego soku z cytryny. Nie martw się, jest tam również mnóstwo miodu z dzikich kwiatów, który zapewnia równowagę i kojące właściwości. Jest klarowny i czysty w odczuciu, krzepiący z odrobiną ciepła, i w sam raz do popijania podczas oglądania głupiej telewizji w przytulnych fotelach (lub leżąc na podłodze; bez osądu) po wielkim posiłku.

8. Kokosowo-limonkowa "Margarita"

Devon Francis, kucharka z kuchni testowej, wymyślając tę bezalkoholową "Margaritę" kokosowo-cytrynową

, opartą na naszym najpopularniejszym przepisie na koktajl, miała na myśli jedynie "poprawę nastroju". Za drzwi wyszła Tequila i Cointreau, a w środku pojawił się imbir, miód, sproszkowany korzeń maca, sok pomarańczowy i odrobina Tajinu. To rozkosz, tak jak i Ty, nawet jeśli nie czujesz się tak w głębi zimy.

Sprawdź naszą popularną linię Seedlip!

bezalkoholowy styczeńDrynuarymocktailmocktail przepisyMocktailsN/A drinki bezalkoholowe przepisy na napoje bezalkoholowerecipeRecipe Roundup