Czwartek, 18 kwietnia 2024

Proste gotowanie na wolnym ogniu

23 października 2021

Twój wolnowar może być ratunkiem podczas pracowitego sezonu wakacyjnego, kiedy to obfitują przyjęcia i goście spoza miasta. Niech urządzenie wykonuje pracę, podczas gdy ty skupiasz się na świątecznych zakupach - i siadasz do pysznej, pikantnej kolacji na koniec pracowitych dni tygodnia.

Wiele przepisów wolnowaru wzywa do listy prania składników, zwiększając cenny czas przygotowania. Zamiast tego wypróbuj jeden z poniższych uproszczonych przepisów, wymagających 10 lub mniej składników - wiele z nich możesz już mieć w swojej spiżarni.

Kurczak Adobo
Sos sojowy i ocet winny ryżowy nadają smak temu filipińskiemu daniu z kurczaka, którego przygotowanie nie zajmuje prawie żadnego czasu. Jeśli wolisz, wypróbuj ten przepis z wołowiną lub wieprzowiną.
Smażony tuńczyk z białą fasolą
Wolnowar jest idealny do gotowania fasoli, która wymaga wielu godzin delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Ten przepis plonuje dosyć dla ten posiłku as well as dla dwa "premii" przepisy; Widzi powiązanych przepisy w lewym ręku kolumnie.
Chili Verde
Ten Chili Verde przepis jest wszechstronny, więc robi dosyć dla leftovers. Cieszy się je jeden noc nad parującym ryżem, i używa je jest nadzieniem dla tacos lub burritos następującej nocy.
Krótkie żeberka smażone w Ale
Obfite i lekko słodkie kabaczki z butternuta są gwiazdami w tym aromatycznym zimowym daniu, wraz z delikatnymi krótkimi żeberkami wołowymi.
Miska czerwonego chili
To autentyczne teksańskie chili jest aromatyzowane suszonymi czerwonymi chili i dużą ilością mielonej wołowiny - ale bez fasoli. To świetna opcja, którą można zamrozić i zachować na pracowite wieczory.