Poniedziałek, 20 stycznia 2025
Mówiliśmy już wcześniej o naszej miłości do Tieghan Gerard z Half-Baked Harvest. Jej chleb bez wyrabiania i ciasto na pizzę to marzenie. Jej książka kucharska jest bajeczna. Więc nie jest niespodzianką, że jesteśmy zakochani w jej stronach na Święto Dziękczynienia
.Poprosiliśmy Tieghan o trzy przepisy na dania , które pięknie ugotowałyby się w naszej linii Staub. (Widzieliście nasze nowe, ekskluzywne, sztaplowane naczynia Staub?) Są one tak piękne, że można zapomnieć o indyku
. Na koniec otrzymaliśmy bonus: cztery porady Tieghan, jak przygotować najsmaczniejszy i najmniej stresujący posiłek.Najlepszy stół na Święto Dziękczynienia to taki, który zawiera "równowagę między cięższymi daniami, takimi jak ziemniaki, a lżejszymi, bardziej warzywnymi stronami", mówi Tieghan. Rozważmy na przykład jej pieczony w brązowym cukrze i ananasie kabaczek żołędziowy
, który w jakiś sposób dzieli różnicę. Ananas i squash karmelizują się razem podczas gotowania, co czyni je cudownie słodką folią dla chili-cynamonowego brązowego masła, którym je polewasz. Yum.Już raz to powiedzieliśmy, ale powtórzymy: Święto Dziękczynienia z wyprzedzeniem
to najlepsze Święto Dziękczynienia. Tieghan, która "uwielbia mieć miłą różnorodność" pięciu do sześciu stron każdego roku, zgadza się z tym. "Moją jedną zasadą jest to, że wszystkie strony muszą być łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem, z wyjątkiem sałatki". Ona wstępnie upiecze większość boków, a następnie dokończy je, gdy indyk wyjdzie z piekarnika. "W ten sposób wszystkie są gorące, aby wszyscy mogli się nimi cieszyć!".Pewnym sposobem na ból głowy związany ze Świętem Dziękczynienia jest próba podania wszystkich potraw na raz. "Uwielbiam stół w formie bufetu", mówi Tieghan. "Zawsze trzymamy łódki do sosu i masło do bułek na obu końcach stołu". (Można się założyć, że zanurzylibyśmy te bułki w cudownym syropie, który pojawia się wraz z tymi pieczonymi brukselkami z boczkiem i solonym miodem
!). Zachowaj więc swobodę i pamiętaj o własnym szczęściu podczas planowania. (Możesz zrobić mniej? Spróbuj!)Święto Dziękczynienia w domu Tieghan nie jest takie samo bez " dużej zielonej sałaty". (Ale wszystko z umiarem. Jej sekretny składnik" to "masło, zawsze masło!"). Więc czy koniecznie musisz mieć na stole chleb z pekanami, brązowym cukrem, żurawiną i brie, sekretny farsz babci, czy cudowne bułki taty z Parker House
, pamiętaj, aby podać danie, które kochasz najbardziej. Jeśli chodzi o ten chleb, Tieghan mówi, że znika w ciągu kilku minut, gdy podaje go swojej rodzinie... a tak właśnie powinno być o tej porze roku.
Komentarze (0)