Piątek, 26 kwietnia 2024

Porady Tieghan, jak uczynić boki gwiazdą dziękczynnego menu

22 grudnia 2021

Mówiliśmy już wcześniej o naszej miłości do Tieghan Gerard z Half-Baked Harvest. Jej chleb bez wyrabiania i ciasto na pizzę to marzenie. Jej książka kucharska jest bajeczna. Więc nie jest niespodzianką, że jesteśmy zakochani w jej stronach na Święto Dziękczynienia

.

Poprosiliśmy Tieghan o trzy przepisy na dania , które pięknie ugotowałyby się w naszej linii Staub. (Widzieliście nasze nowe, ekskluzywne, sztaplowane naczynia Staub?) Są one tak piękne, że można zapomnieć o indyku

. Na koniec otrzymaliśmy bonus: cztery porady Tieghan, jak przygotować najsmaczniejszy i najmniej stresujący posiłek.

1. Równowaga między ciężkością a lekkością

Najlepszy stół na Święto Dziękczynienia to taki, który zawiera "równowagę między cięższymi daniami, takimi jak ziemniaki, a lżejszymi, bardziej warzywnymi stronami", mówi Tieghan. Rozważmy na przykład jej pieczony w brązowym cukrze i ananasie kabaczek żołędziowy

, który w jakiś sposób dzieli różnicę. Ananas i squash karmelizują się razem podczas gotowania, co czyni je cudownie słodką folią dla chili-cynamonowego brązowego masła, którym je polewasz. Yum.

2. Pomyśl: Zrób z wyprzedzeniem

Podoba Ci się styl Tieghana? Snag the book!

Już raz to powiedzieliśmy, ale powtórzymy: Święto Dziękczynienia z wyprzedzeniem

to najlepsze Święto Dziękczynienia. Tieghan, która "uwielbia mieć miłą różnorodność" pięciu do sześciu stron każdego roku, zgadza się z tym. "Moją jedną zasadą jest to, że wszystkie strony muszą być łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem, z wyjątkiem sałatki". Ona wstępnie upiecze większość boków, a następnie dokończy je, gdy indyk wyjdzie z piekarnika. "W ten sposób wszystkie są gorące, aby wszyscy mogli się nimi cieszyć!".

3. Postaw na swobodny bufet

Pewnym sposobem na ból głowy związany ze Świętem Dziękczynienia jest próba podania wszystkich potraw na raz. "Uwielbiam stół w formie bufetu", mówi Tieghan. "Zawsze trzymamy łódki do sosu i masło do bułek na obu końcach stołu". (Można się założyć, że zanurzylibyśmy te bułki w cudownym syropie, który pojawia się wraz z tymi pieczonymi brukselkami z boczkiem i solonym miodem

!). Zachowaj więc swobodę i pamiętaj o własnym szczęściu podczas planowania. (Możesz zrobić mniej? Spróbuj!)

4. Zachowaj w menu własne ulubione potrawy

Święto Dziękczynienia w domu Tieghan nie jest takie samo bez " dużej zielonej sałaty". (Ale wszystko z umiarem. Jej sekretny składnik" to "masło, zawsze masło!"). Więc czy koniecznie musisz mieć na stole chleb z pekanami, brązowym cukrem, żurawiną i brie, sekretny farsz babci, czy cudowne bułki taty z Parker House

, pamiętaj, aby podać danie, które kochasz najbardziej. Jeśli chodzi o ten chleb, Tieghan mówi, że znika w ciągu kilku minut, gdy podaje go swojej rodzinie... a tak właśnie powinno być o tej porze roku.

Szczęśliwego (prawie) Święta Dziękczynienia!

half-baked harvestRecipe RoundupRecipesside dishSide DishesThanksgivingThanksgiving MenuThanksgiving RecipesThanksgiving Side DishesTieghan gerard