Sobota, 7 września 2024
Przejdź do przepisu - Przepis do wydrukowania Jak zrobić prawdziwą coupe
"Gdzie Ritz, tam i ja". Podobno sam książę Walii powiedział to o Césarze Ritzu po tym, jak ten ostatni założył The Ritz London w 1906 roku. Przyszły król Edward VII był fanem londyńskiego hotelu i uwielbiał do niego zaglądać, gdy tylko znalazł czas w swoim grafiku. W późniejszych latach w Ritzu można było zobaczyć Winstona Churchilla, Dwighta Eisenhowera i Charlesa de Gaulle'a dyskutujących o strategii II wojny światowej w apartamencie "Marie Antoinette". Mając za sobą całą tę wspaniałą historię, hotelowy bar Rivoli
postanowił uczcić tę okazję, wymyślając błyszczący koktajl z okazji 110. urodzin hotelu w 2016 roku.W Duchu Podróży,
Williams Sonoma odkrywa niektóre z najlepszych barów hotelowych na świecie i ich kultowe koktajle.Ten Ritzowy zwrot w stronę klasycznego koktajlu z szampanem błyszczy dzięki wódce Absolut Elyx nasyconej złotem. Jest jednocześnie jedwabisty i wytrawny, z nutą cytrusową dzięki likierowi brzoskwiniowemu Crème de Pêche i Grand Marnier. Wspaniale smakuje w kieliszku do szampana
, dzięki czemu jest idealny do tego, by w środku długiej zimy poczuć się jak w Ritzu.Spójrzcie, jakie to wspaniałe. A nic nie sprawi, że poczujesz się bardziej luksusowo, niż rozlanie go do pięknej hotelowej wytrawianej szklanki typu coupe
. Oto przepis.Przepis dzięki uprzejmości Ritz London
Komentarze (0)