Sobota, 7 września 2024

Oto, co piją w Ritzu

22 marca 2022

0

Przejdź do przepisu - Przepis do wydrukowania Jak zrobić prawdziwą coupe

"Gdzie Ritz, tam i ja". Podobno sam książę Walii powiedział to o Césarze Ritzu po tym, jak ten ostatni założył The Ritz London w 1906 roku. Przyszły król Edward VII był fanem londyńskiego hotelu i uwielbiał do niego zaglądać, gdy tylko znalazł czas w swoim grafiku. W późniejszych latach w Ritzu można było zobaczyć Winstona Churchilla, Dwighta Eisenhowera i Charlesa de Gaulle'a dyskutujących o strategii II wojny światowej w apartamencie "Marie Antoinette". Mając za sobą całą tę wspaniałą historię, hotelowy bar Rivoli

postanowił uczcić tę okazję, wymyślając błyszczący koktajl z okazji 110. urodzin hotelu w 2016 roku.

W Duchu Podróży,

Williams Sonoma odkrywa niektóre z najlepszych barów hotelowych na świecie i ich kultowe koktajle.

Ten Ritzowy zwrot w stronę klasycznego koktajlu z szampanem błyszczy dzięki wódce Absolut Elyx nasyconej złotem. Jest jednocześnie jedwabisty i wytrawny, z nutą cytrusową dzięki likierowi brzoskwiniowemu Crème de Pêche i Grand Marnier. Wspaniale smakuje w kieliszku do szampana

, dzięki czemu jest idealny do tego, by w środku długiej zimy poczuć się jak w Ritzu.

Spójrzcie, jakie to wspaniałe. A nic nie sprawi, że poczujesz się bardziej luksusowo, niż rozlanie go do pięknej hotelowej wytrawianej szklanki typu coupe

. Oto przepis.

Koktajl Ritz 110

Otwarty w 1906 r. londyński Ritz jest jednym z najsłynniejszych hoteli na świecie. Jego wnętrza, wykonane z drewna Ludwika XVI i 24-karatowego złota, stały się inspiracją do stworzenia koktajlu Ritz 110, który powstał z okazji 110. urodzin hotelu. Drukuj Przepis Przepis na szpilki Porcje 1

Składniki

  • 3/4 fl. oz. (25 ml) Wódka Absolut Elyx z dodatkiem złota
  • 1/3 fl. oz. (10 ml) Likier pomarańczowy Grand Marnier
  • Odrobina Likier brzoskwiniowy Crème de Pêche
  • Szampan
  • 1 kostka brązowego cukru
  • Skórka pomarańczowa, do dekoracji

Instrukcje

  • W kuflu do szampana połącz wódkę i likiery. Dopełnij szampanem i udekoruj skórką pomarańczową. Wrzuć kostkę cukru na środek kieliszka, aby napój zaczął musować. Podawać natychmiast. Przygotować 1 drinka.

Przepis dzięki uprzejmości Ritz London

Błyszczy się! Zobacz wspaniałą kolekcję szkła trawionego Hotelu.

champagnechampagne cocktail recipechampagne cocktail recipescocktailcocktail recipecocktail recipesCocktailsrecipeRecipesThe RitzThe Ritz 110The Ritz cocktailThe Ritz London

Komentarze (0)

Zostaw komentarz