Piątek, 4 października 2024
Ok, czekaliśmy na to cały rok. Dni może nie są faktycznie dłuższe, ale wydają się być dłuższe. Jeszcze jedna godzina słońca w ciągu dnia (a przynajmniej tak się wydaje) i czas rozpalić grilla! Czas nakryć do stołu na świeżym powietrzu. Czas na koktajle
na patio, bo kolacja będzie na grillu. Ach tak! Wiosna jest już prawie w pełnym rozkwicie.Przy takim entuzjazmie związanym z początkiem sezonu grillowego nie powinno dziwić, że już teraz przygotowaliśmy nasze wiosenne ulubione potrawy. Delikatne kotleciki jagnięce, portobellos z zielonym sosem, truskawki w cieście francuskim. Wiosenne przekąski do podjadania. Wiosenne koktajle
do popijania. Czytaj dalej, aby poznać naszych sezonowych faworytów, wrócić do domu na czas przed kolacją i zasiąść do grilla.Przygotuj wcześniej masę z groszku i ricotty, a następnie opiecz crostini na grillu, gdy ten będzie się rozgrzewał. Jest wiele wspaniałych przekąsek na powitanie wiosny, ale my uwielbiamy te
grzanki, ponieważ są niezobowiązujące i tak ŁATWE! Ułóż grillowane grzanki obok miseczki z mieszanką groszkową na pięknym półmisku na świeżym powietrzu i każdy może się nimi częstować.Świeża pietruszka, kolendra i czosnek to kluczowe trio tej pikantnej salsy. Grube, grillowane grzyby portobello
wykorzystują wszechstronność salsy - używając jej zarówno jako marynaty, jak i sosu. Włóż je do bułki i podawaj jako wegetariańskiego "burgera" lub jako dodatek do dania głównego.Przy zamkniętej pokrywie grill jest doskonałym nośnikiem promieniowania cieplnego. Metoda grillowania tych delikatnych kotletów jagnięcych polega na umieszczeniu ich na rozgrzanej patelni ze stali nierdzewnej
nad rusztem grilla. Zamknąć pokrywę, a kotlety upieką się do soczystej, średnio krwistej postaci w mniej niż 20 minut.Upieczone na patelni na ruszcie grillowym ziemniaki fingerling nabierają dymnego smaku i chrupiącej skórki. W połączeniu ze świeżymi ziołami, posypką z sera owczego i prostym winegretem, te ciepłe ziemnia
ki są wszystkim, czego pragniemy. Znajdują się gdzieś pomiędzy przystawką a sałatką i zdecydowanie należą do kategorii "absolutnie pyszne".Tak, możesz po prostu postawić na stole po obiedzie dużą miskę pierwszych wiosennych truskawek, aby uzyskać niemal doskonały deser. Jednak przygotuj wcześniej partię tych ptysiów z ciasta
, a następnie wypełnij je truskawkami i mascarpone, a nikt nigdy nie zapomni, co podałeś na deser. Wszystkiego najlepszego na wiosnę! Przepisy na grilla Przepisy na grillowanie wiosna
Komentarze (0)