Piątek, 4 października 2024
Kiedy ostatni raz jadłeś naprawdę wspaniałe danie z grzybów? Istnieje duże prawdopodobieństwo, że kucharz wiedział, jak prawidłowo je oczyścić. A to oznacza, że nie należy ich myć, jeśli można to zrobić. A my mamy narzędzia, które
Ci w tym pomogą.Oczywiście, możesz wrzucić je do durszlaka
lub wiadra z zimną wodą i delikatnie zetrzeć z nich brud, ale w ten sposób pozbawiasz je odrobiny smaku. Dodanie wilgoci oznacza dłuższy czas gotowania, potencjalnie bardziej zawiesistą konsystencję i mniej skoncentrowany smak. Poniżej znajdziesz wszystko, co musisz wiedzieć, aby przebrnąć przez grzybową drogę przez mięsiste miesiące.Po powrocie do domu wyrzuć karton z plastikową pokrywą. To samo dotyczy plastikowych toreb z targu rolnego. Grzyby najchętniej żyją luzem i bez mycia w brązowej papierowej torbie. Blokuje to dostęp światła i umożliwia cyrkulację powietrza, dzięki czemu ich skórki nie są pomarszczone. W lodówce można je przechowywać do tygodnia.
Lepiej jest wyczyścić grzyby szczotką, tak jak w przypadku naszego słodkiego ShroomBroom. (Zobacz, jak czyści grzyby na TikTok!) W ostateczności możesz użyć suchej ściereczki kuchennej lub ręcznika papierowego, aby zetrzeć zewnętrzne zabrudzenia. Bardzo nam się podoba, że ShroomBroom jest tak mały i nie zajmie wiele miejsca w Twojej szufladzie z kuchennymi gadżetami. A jeśli masz paranoję na punkcie rzeczy, w których rosną grzyby, wiedz, że zwłaszcza w przypadku grzybów kupowanych w sklepach jest mniej powodów do obaw
, niż mogłoby się wydawać.Jeśli regularnie jesz grzybową lazanię (a dlaczego nie?!), rozważ mini inwestycję w pełny zestaw ShroomBroom i ręczną krajalnicę. (Chyba nie jesteśmy jedynymi, którzy męczą się po krojeniu mnóstwa walających się wszędzie grzybów!). To taki uroczy, słodki duet, a do tego na tyle atrakcyjny, że nie będziesz mieć nic przeciwko temu, aby go mieć w pobliżu. (Śledzisz nas na TikTok? Oto on, uroczy przy pracy!
)Mamy setki przepisów na potrawy z grzybów, z których wiele zostało nagrodzonych pięcioma gwiazdkami przez czytelników. Grzyby są dokładnie tym, na co mamy ochotę, gdy pogoda staje się chłodna. Pomyśl: lasagna z grzybami z dodatkiem beszamelu z Gruyère. Rozważmy: ten placek z kurczakiem
w cieście filo, pełen estragonu, tymianku i tłustych, sycących ziemniaków.Nie należy ich jednak ograniczać do okresu zimowego, ponieważ mamy ich o wiele więcej. Pomyśl, jak dobrze wyglądałaby sałatka z grillowanych grzybów i steku latem. Albo tarta z kozim serem, porem i pieczarkami
, ustawiona na kredensie wiosną.Albo szybkie pieczone grzyby z czosnkiem jako łatwe danie dodatkowe! Podsumowując: Grzyby rządzą. A teraz ruszaj w drogę i wykorzystaj narzędzia
, które mamy, aby ułatwić ich spożywanie!
Komentarze (0)