Środa, 6 listopada 2024
Wszystkiego najlepszego z okazji Czwartego Lipca! To patriotyczne ciasto jest łatwe w przygotowaniu i może być ozdobą każdego letniego grilla.
przy użyciu naszej wykrawaczki do ciasta z flagą i przygotowanego nadzienia jagodowego.
Ogólnoamerykańskie ciasto z jagodami
2 rozwałkowane kawałki podstawowe ciasto
1 słoik (31 oz./878 g) nadzienie jagodowe
1 jajko ubite z 1 łyżką wody
Cukier do posypania (opcjonalnie)
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej go do temperatury 375°F (190°C).
Złóż 1 okrąg ciasta na pół i ostrożnie przenieś do 9-calowego (23-cm) naczynia do pieczenia. Rozłóż i włóż ciasto do naczynia, nie rozciągając go, a następnie wylep nim dno i boki naczynia. Używając nożyczek kuchennych, przytnij krawędź ciasta, pozostawiając 3/4 cala (2 cm) zwisu. Wlej nadzienie do wyłożonej ciastem formy.
Połóż na blacie roboczym flagę do wycinania ciastek i ułóż na niej pozostałe ciasto. Używając wałka do ciasta, wciśnij ciasto w kratownicę. Zdejmij wkładkę i ciasto z kratownicy, następnie odwróć ciasto na placek i unieś wkładkę. Złóż krawędź górnego ronda pod krawędź dolnego ronda i zaciśnij krawędzie, aby je uszczelnić. Posmaruj skórkę jajkiem i posyp cukrem.
Piec, aż skórka będzie złota, a nadzienie będzie bulgotać, około 1 godziny, przykrywając brzegi folią, jeśli za szybko się zrumienią. Przełożyć ciasto na stojak i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Obsługuje 8 osób.
Kuchnia testowa Williams-Sonoma
Komentarze (0)