Wtorek, 14 maja 2024

Oto, co piją w Ritzu

22 marca 2022

Przejdź do przepisu - Przepis do wydrukowania Jak zrobić prawdziwą coupe

"Gdzie Ritz, tam i ja". Podobno sam książę Walii powiedział to o Césarze Ritzu po tym, jak ten ostatni założył The Ritz London w 1906 roku. Przyszły król Edward VII był fanem londyńskiego hotelu i uwielbiał do niego zaglądać, gdy tylko znalazł czas w swoim grafiku. W późniejszych latach w Ritzu można było zobaczyć Winstona Churchilla, Dwighta Eisenhowera i Charlesa de Gaulle'a dyskutujących o strategii II wojny światowej w apartamencie "Marie Antoinette". Mając za sobą całą tę wspaniałą historię, hotelowy bar Rivoli

postanowił uczcić tę okazję, wymyślając błyszczący koktajl z okazji 110. urodzin hotelu w 2016 roku.

W Duchu Podróży,

Williams Sonoma odkrywa niektóre z najlepszych barów hotelowych na świecie i ich kultowe koktajle.

Ten Ritzowy zwrot w stronę klasycznego koktajlu z szampanem błyszczy dzięki wódce Absolut Elyx nasyconej złotem. Jest jednocześnie jedwabisty i wytrawny, z nutą cytrusową dzięki likierowi brzoskwiniowemu Crème de Pêche i Grand Marnier. Wspaniale smakuje w kieliszku do szampana

, dzięki czemu jest idealny do tego, by w środku długiej zimy poczuć się jak w Ritzu.

Spójrzcie, jakie to wspaniałe. A nic nie sprawi, że poczujesz się bardziej luksusowo, niż rozlanie go do pięknej hotelowej wytrawianej szklanki typu coupe

. Oto przepis.

Koktajl Ritz 110

Otwarty w 1906 r. londyński Ritz jest jednym z najsłynniejszych hoteli na świecie. Jego wnętrza, wykonane z drewna Ludwika XVI i 24-karatowego złota, stały się inspiracją do stworzenia koktajlu Ritz 110, który powstał z okazji 110. urodzin hotelu. Drukuj Przepis Przepis na szpilki Porcje 1

Składniki

  • 3/4 fl. oz. (25 ml) Wódka Absolut Elyx z dodatkiem złota
  • 1/3 fl. oz. (10 ml) Likier pomarańczowy Grand Marnier
  • Odrobina Likier brzoskwiniowy Crème de Pêche
  • Szampan
  • 1 kostka brązowego cukru
  • Skórka pomarańczowa, do dekoracji

Instrukcje

  • W kuflu do szampana połącz wódkę i likiery. Dopełnij szampanem i udekoruj skórką pomarańczową. Wrzuć kostkę cukru na środek kieliszka, aby napój zaczął musować. Podawać natychmiast. Przygotować 1 drinka.

Przepis dzięki uprzejmości Ritz London

Błyszczy się! Zobacz wspaniałą kolekcję szkła trawionego Hotelu.

champagnechampagne cocktail recipechampagne cocktail recipescocktailcocktail recipecocktail recipesCocktailsrecipeRecipesThe RitzThe Ritz 110The Ritz cocktailThe Ritz London